Siunčiami duomenys …
Mes vairavome metų elektromobilį! Lapkritis 10, 2022

01Blogas

Mes vairavome metų elektromobilį!

Mes vairavome metų elektromobilį!

Dešimt - tiek elektromobilių dalyvauja kasmetiniame konkurse "Lietuvos metų automobilis 2023". Ir visus juos išbandyti turėjo galimybę SoliTek komanda.

Elektromobiliai šias metais sudaro daugiau nei trečdalį visų dalyvių ( iš 27).

#SoliTek jau ne pirmi metai yra šio konkurso nominacijos "Metų elektromobilis" rėmėja. Didžiulė grupė vienos dienos pilotų pasikeisdami išbandė visus elektromobilius: Audi Q4 Sportback e-tron, Cupra Born, Mercedes EQE, Mercedes EQS, Nissan Ariya, Porsche Taycan GTS Sport Turismo, Renault Megane E-Tech, Volvo C40 Recharge, Volkswagen ID.5 GTX, Volkswagen ID Buzz. Buvo dar keletas elektromobilių pusbrolių - hibridų, bet tik tai tam, kad iki pasikeitiimo vietos būtų smagiau važiuoti.

Elektromobiliai nenuvylė, nenuvylė ir jų pusbroliai. Per dvi valandas numynėme beveik 200 km. Neapsiėjome be nuotykių. Iš visų elektromobilių vienas pasitraukė iš trasos anksčiau kitų. O dar vienam iki galutinio taško pritrūko tik 100 m. Na, ir kadangi visi vairuotojai greičio pedalą spaudė su dideliu azartu, elektromobiliams tikrai ne ilgo važiavimo testas buvo.


Mes vairavome metų elektromobilį!

Kas nustebino?

Na, iš tiesų, komandos narių patirtys tiek su automobiliais, tiek su elektromobiliais - kardinaliai skirtingos. Tad ir sužavėję dalykai - kiekvienam skirtingi. Vienam didžiausią įspūdį paliko įsibėgėjimo pagreitis, kitam - stabdymo stabilumas, dar kitam interjeras, abejingų nepaliko vieno dalyvio eksterjeras, kitam - vaizdas ekrane iš viršaus važiuojant elektromobiliu atbulai.

Bet svarbiausia - kad galėjome prisiliesti prie ateities ir pavairuoti būsimą metų elektromobilį, o gal ir Lietuvos metų automobilį 2023, jeigu tokiu taps šios kategorijos transporto priemonė. O taip jau yra buvę ir pora jų turi visai neblgus šansus mūsų nuomone.

Na, o darbuose mes nelabai nuo elektromobilių nutolstam. Gal labiau nuo energijos generavimo, pasaugojimo ir perdavimo jiems.

„Elektromobilių gerbėjų gretos auga, todėl SoliTek taip pat galvoja apie sprendimus, padėsiančius aprūpinti elektra ne tik namus, bet ir pakrauti elektromobilį žalia energija. Tam į pagalbą jau netrukus galėsime pasiūlyti ir naujausią mūsų gaminį - kaupimo sistemą arba išmaniąją bateriją. Daugeliu atveju elektromobiliais važinėjame dienos metu, o krauname juos vakare, tad saulės moduliai ir kaupimo sistema yra puiki sinergija elektromobilių savininkams“- sako Julius Sakalauskas, SoliTek CEO.

02Blogas

Skaitykite daugiau

Off-grid saulės elektrinė Vingio parke

Off-grid saulės elektrinė Vingio parke

Festivalyje „Jaunas kaip Vilnius“ įrengėme autonominę kilnojamąją saulės elektrinę su lietuviškais saulės moduliais ir lietuviška individualia kaupimo sistema (baterijomis).