const loadJson = (languageKey: string): Promise => { return new Promise((res, rej) => { import(`../assets/i18n/-messages.json`).then((data) => { res(data?.default); }); }); };
Siunčiami duomenys …
Saulės elektrinės su lietuviškais saulės moduliais Saulės elektrinės su lietuviškais saulės moduliais

Saulės elektrinės su lietuviškais saulės moduliais

Saulės elektrinės verslui Saulės elektrinės verslui

Saulės elektrinės verslui

SoliTek NOVA - baterija namams SoliTek NOVA - baterija namams

SoliTek NOVA - baterija namams

Elektromobilių įkrovimo stotelės Elektromobilių įkrovimo stotelės

Elektromobilių įkrovimo stotelės

01Lietuviški saulės moduliai ir baterijos

Didžiausias Lietuvoje saulės modulių ir baterijų gamintojas

SoliTek yra pirmaujanti saulės energijos sprendimų kūrėja, didžiausia saulės modulių ir energijos kaupimo sistemų gamintoja ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Šiaurės Europoje. 2009 metais įkurta SoliTek priklauso aukštųjų technologijų įmonių grupei „BOD Group". Įmonės gaminami stiklas stiklas  saulės moduliai (dar vadinami saulės baterijos) gavo „Cradle to Cradle" GOLD sertifikatą. Šis sertifikatas liudija, kad lietuviški saulės moduliai gaminami griežtai laikantis aplinkosaugos, energijos taupymo ir socialinio teisingumo reikalavimų. 

Vilniuje įsikūrusioje gamykloje saulės modulių gamyboje beveik nenaudojamos aplinkai pavojingos medžiagos. O medžiagos iš 98,8 proc. perdirbamų stiklas stiklas saulės modulių gali būti panaudojamos dar kartą. Lietuvoje įmonė teikia įrengimo paslaugas tiek namams, tiek verslui. Įvairaus dydžio elektrines, bateriją ar EV įkrovimo stotelę jums sumontuos viena iš 11 montavimo komandų. SoliTek inžinieriai atlieka visus saulės elektrinių projektavimo darbus, atlieka reikalingus skaičiavimus, matavimus bei paruošia dokumentus ESO ir APVA paraiškoms. 

Naujai pastatytoje gamykloje Santariškėse, Vilniuje jau pradėta lietuviškų energijos kaupiklių (baterijų) gamyba. Baterija NOVA iš SoliTek - išmanus energijos kaupimo sprendimas namams. Įsigykite dabar

Saulės modulių ir baterijų gamyba Lietuvoje

Saulės modulių ir baterijų gamyba Lietuvoje

SoliTek gamykloje Vilniuje vystomos saulės modulių  bei baterijų technologijos ir taikomos gamyboje. SoliTek gaminami berėmiai stiklas stiklas saulės moduliai yra ilgaamžiai, atsparūs ir estetiški bei Cradle To Cradle sertifikavimo instituto pripažinti ekologiškiausiais pasaulyje.

2023 metasi pradėta gaminti SoliTek NOVA baterija namams – tai pirmasis energijos kaupiklis iš Lietuvos. SoliTek NOVA - tai viena saugiausių naudoti namuose ir talpiausių šiuo metu bei trifazį tinklą palaikanti baterija. Gali ne tik aprūpinti namus elektra nutrūkus tiekimui, bet ir kuriam laikui padidinti namo tinklo galią arba kaupti energiją, kurios nepriima tinklas.

Saulės elektrinių ir baterijų (kaupiklių) įrengimas

Saulės elektrinių ir baterijų (kaupiklių) įrengimas

SoliTek montavimo komandos, įmonės inžinieriai yra atestuoti bei turi kompetencijų projektuoti, įrengti bei prižiūrėti saulės elektrinę ir bateriją. Saulės elektrinės montuojamos pagal griežtas taisykles ir standartus. Kruopščiai prižiūrimas įrengimo procesas kol saulės elektrinė su ar be baterijos planuojama, projektuojama, įrengiama, pajungiama į tinklą ir pradedama naudoti.

Namų savininkai, pasinaudoję APVA parama, gali susigrąžinti didelę dalį įrengimo sumos. Parama baterijoms namų ūkiuose numatoma jau visai netrukus.

Elektromobilių įkrovimo stotelė - ten, kur reikia jums

Elektromobilių įkrovimo stotelė - ten, kur reikia jums

Saulės elektrinių savininkai, jeigu gyvena privačiame name, dažnai turi ir elektromobilį arba rimtai svarsto jį įsigyti artimiausiu metu. Elektromobilio krovimą derindami su saulės elektrinės darbu, galite jį krauti nemokamai. Jeigu turite arba plnauojate įsigyti bateriją SoliTek NOVA, nemokamai elektromobilį galėsite krauti ir naktį.

Matydami didėjantį poreikį elektromobilių krovimo įrangai, nusprendėme pasiūlyti klientams įkrovimo stoteles ir galime jas įrengti ten, kur reikia Jums. Šiuo metu yra aktyvūs kvietimai teikti paraiškas ir gauti paramą įkrovimo stotelei įsirengti. Sužinokite daugiau ir gaukite pasiūlymą savai elektromobilio įkrovimo stotelei.

02Nauda namams

Kiek elektros gamina saulės elektrinė?

Kiek elektros gamina saulės elektrinė?
Kiek elektros gamina saulės elektrinė?

Lietuvoje 1 kW galios saulės elektrinė idealiomis sąlygomis ant namo stogo per metus gali pagaminti apie 1000 kWh elektros energijos. o 10 kW galios saulės elektrinė atitinkamai 10 tūkst. kWh. Jeigu nežinote kokios galios elektrinės jums reikia, pirmiausia atsakykite į klausimą - kiek elektros energijos jums reikia per metus? 

Galbūt planuojate įsigyti šilumos siurblį, elektromobilį, ar kitokį elektros energijos suvartojimo padidėjimą? Įvertinkite tai dabar. Žinodami savo metinį elektros poreikį, dalinkite jį iš 1000 ir žinosite kokios galios jums reikia. O žinodami galią, jau galite pasidomėti ir savo saulės elektrinės kaina.

Saulės elektrinė - nuo gamtinių sąlygų priklausantis įtaisas. Elektros generacija priklauso nuo jūsų namo vietos, stogo krypties, stogo pasvirimo kampo, šešėlių, tinkamo įrengimo ir daugybės kitų faktorių. Jeigu įranga ant stogo įrengta ne idealiomis sąlygomis generacijai, arba bus įrengta netinkamai, jums gali praversti ir galingesnė saulės elektrinė. Ar to reikia jums, pasakysime mes, detaliai įvertinę jūsų situaciją.

Jeigu norite sužinoti daugiau apie savo saulės elektrinę ir jos kainą, spauskite mygtuką žemiau.

Kiek kainuoja saulės elektrinės?

Sutaupysite

~85 %

Tinkamos galios ir kokybiškai įrengta saulės elektrinė smarkiai sumažins jūsų išlaidas už elektros energiją. 1 kW galios saulės elektrinė, idealiomis sąlygomis pagamins apie 1000 kWh per metus. 

Už tokį elektros energijos kiekį mokėsite tik "pasaugojimo mokestį" - 5,2514 EUR už kW per mėn. (2024 sausio mėn. ESO kainomis). Jeigu pasirinksite kitą gaminančio vartotojo ESO planą - atsiskaityti savo pagaminta elektra - už elektrą galite ir nebemokėti.


03Faktai

Didžiausias saulės modulių gamintojas

12 m. Didžiausias saulės modulių gamintojas

Didžiausias Lietuvoje saulės modulių gamintojas. Platus saulės modulių pasirinkimas, sertifikuota kokybė. 

Investicija į saulės elektrinę

3-4 m. Investicija į saulės elektrinę

Pasinaudojus APVA parama elektrinė atsiperka maždaug per 4-5 m.

Mūsų geriausi saulės moduliai

30 m. Mūsų geriausi saulės moduliai

Ypatingai atspariems atmosferos poveikiui, A degumo klasės stiklas stiklas saulės moduliams suteikiame 30 m. gaminio garantiją ir 90 proc. efektyvumo garantiją po 30 metų.

Ekologiškas sprendimas ir įranga

80 Ekologiškas sprendimas ir įranga

Tiek medžių kasmet pakeis viena vidutinė saulės elektrinė, sumažindama išskiriamą CO2 kiekį.

Saulės elektrinė jaukesniems namams

Saulės elektrinė jaukesniems namams

Saulės elektrinė namams arba saulės parko dalis yra svarbi ir naudinga investicija.

Plačiau
Saulės elektrinė tvaresniam verslui

Saulės elektrinė tvaresniam verslui

Tvarus verslas rūpinasi aplinka. Įsirengę saulės elektrinę sumažinkite išlaidas elektrai bei išskiriamo COkiekį.

Plačiau

04Kaip atrodo?

Kiekviena saulės elektrinė kitokia. Ir kiekviena miela

Saulės elektrinė ant plokščio stogo su solitek saules moduliais
  • icon

    Saulės elektrinės galia10,2 kW

  • icon

    VietaLietuva

  • icon

    Saulės moduliaiBLACKSTAR

Solitek pastatas Mokslininkų g su integruota saulės elektrine
  • icon

    Saulės elektrinės galia850 kW

  • icon

    VietaMokslininkų g. 2

  • icon

    Saulės moduliaiBLACKSTAR

Saules elektrine sveicarijoje saules moduliai solid bifacial solitek
  • icon

    Saulės elektrinės galia47,4 kW

  • icon

    VietaSt. Moritz, Šveicarija

  • icon

    Saulės moduliaiSOLID Bifacial

solar carport solitek integrated solar panels
  • icon

    Automobilio stoginės galia5,6 kW

  • icon

    VietaVilnius

  • icon

    Saulės moduliaiSOLID Bifacial

05Saulės elektrinės galios skaičiuoklė

Nurodykite elektros poreikį per mėn. ir sužinokite saulės elektrinės kainą

Jums rekomenduojama elektrinės galia:

05Naujienos

SoliTek ūkininkams siūlo trečdaliu pigesnį saulės elektrinės įrengimą Kovas 20, 2024

SoliTek ūkininkams siūlo trečdaliu pigesnį saulės elektrinės įrengimą

Šių metų kovo 6 dieną Lietuvos energetikos agentūra paskelbė kvietimą teikti paraiškas investicinei paramai saulės elektrinių sausumoje įrengimui gauti. Viena tikslinių grupių, galinti pretenduoti į paramą – ūkininkai. Į šios formos paramos tikslinę grupę jie įtraukiami itin retai – tad šiuo metu aktyvus kvietimas yra unikali proga palankiomis sąlygomis įsirengti saulės elektrinę ir dar papildomai sutaupyti.

Papildoma valstybės parama saulės elektrinėms – 40 mln. EUR kvietimas Kovas 19, 2024

Papildoma valstybės parama saulės elektrinėms – 40 mln. EUR kvietimas

Dėl sparčiai augančio saulės elektrinių populiarumo ir aktyvaus valstybės teikiamos paramos naudojimo, didelė gyventojų dalis per šiemet vykdytus du kvietimus liko be finansavimo. Atsižvelgdama į šias aplinkybes, Energetikos ministerija antrąjį šių metų ketvirtį planuoja trečiąjį kvietimą. Tai – didžiausias ir, planuojama, paskutinis kvietimas šiais metais, kuriame galės dalyvauti fiziniai asmenys, tapę arba norintys tapti gaminančiais vartotojais.